Novice

 1. Brezplačen prevoz na servis

  Ker je idealen čas za servisiranje kolesa in ker vemo, da je v teh mrzlih dneh muka tlačiti kolo v avto ali pripenjati na streho, vam brezplačno odpeljemo kolo na servis, ko pa je končano, pa pripeljemo nazaj. 

  Če ste iz Zasavja seveda in niste doma na koncu sveta...

  Dogovorimo se lahko 
   041 269 110
   blokada.trbovlje@gmail.com

  Zakaj servisirati pozimi? 

  Klik klik

  Read more »
 2. Servis kolesa ob koncu kolesarske sezone

  Servis ob koncu kolesarske sezone ( Jo je res sploh kdaj konec? J Pustimo to debato za drugič…)

  Zakaj je potrebno redno servisiranje?

  Zato, da se komponente in deli redno čistijo in vzdržujejo. S tem pripomoremo k daljši življenski dobi kolesa. Ob kolesarjenju v vseh vremenskih pogojih je to še kako pomembno, saj lahko voda, prah in blato hitro poškodujejo vrteče oziroma gibljive dele kolesa.

  Tukaj nastopimo mi, saj vam kolo očistimo, pregledamo in namažemo, po potrebi pa še kaj nastavimo ali popravimo.

   

   

  Zakaj servis ob koncu sezone?

  Najprej zato, da se izognete spomladanski gneči. Vsak, ki je bil spomladi že pri nas, ve da je takrat norišnica. Saj zmoremo, vendar za vse nas je bolje, da ta večja servisna opravila naredimo prej in v miru. Tako bo tudi vaše kolo pripravljeno, ko

  Read more »
 3. Čiščenje in vzdrževanje kolesa

  V našem asortimanu smo podprti s čistili in mazivi znamke Muc-Off, ki velja kot ena izmed vodilnih na področju nega in vzdrževanja koles in kolesarskih komponent. Naloga vsakega pravega kolesarja je, da svojo opremo pregleduje, varuje in neguje. Na novodobnih kolesih je veliko gibljivih delov in z rednim čiščenjem boste podaljšali njihovo življenjsko dobo.

  Čiščenje kolesa po korakih:

  Kolo postavite na dvorišče, najlažje to storite s pomočjo primernih stojal, lahko pa ste seveda iznajdljivi in ga naslonite na trden predmet. Največ trdovratne umazanije se kopiči na zobnikih, verigi in nasploh na pogonskem sklopu. S pomočjo čistil za razmaščevanje, kot je naprimer Muc Off Chain Cleaner in Baribieri čistilcem verige enostavno in temeljito očistite verigo, ki je eden izmed vitalnejših delov vašega kolesa. Vse skupaj pustite delovati par minut, med tem pa pripravite vse potrebno za pranje kolesa (vedro, krtače, gobice, ščetke, vodo in ostala čistila)

  Z vodo temeljito sperete vse dele kolesa (okvir, gonilni sklop, obroče, plašče, sedež in krmilo), nekaj več previdnosti velja pri električnih kolesih, kjer se izogibajte pretiranemu namakanju ekranov/upravljalnikov, baterij in direktnega škropljenja v motor.

  Čas za penečo kopel s pomočjo namenskega čistila (mi smo izbrali Muc-Off Bike cleaner legendarno roza čistilo). Čistilo nanesite po celotni površini kolesa in ga pustite delovati par minut. Pri nanosu čistila velja, da se izogibajte direktni sončni svetlobi, saj se na soncu prehitro suši in nima pravega učinka. S pomočjo krtačk, ščetk in gobic lahko še dodatno odstranite zasušeno umazanijo, blato in mikro prašne delce.

  Read more »
 4. Skiroji Blunt

  Skiroji Blunt so brez dvoma najbolje prodajani freestyle skiroji na svetu. Po neverjetno uspešnem letu 2020 v katerem so bili večinoma časa popolnoma razprodani, so za leto 2021 so predstavili kar nekaj novosti.

  Zastavonoša Prodigy S8 je na voljo v 4ih novih barvnih kombinacijah in z kvalitetnimi komponentami. S8 skiroji so  primerni za izkušene uporabnike, ki bi se radi še izboljšali. Bodo pa pri tem deležni zavidljivih pogledov.

  S8 ima koleščke 120 mm x 24 mm z ABEC9 ležaji, sprejme pa lahko tudi kolesa mere 125 mm x 34 mm. Težki so le 3.48 kg, deck je dolg 495 mm in širok 120 mm, krmilo pa je visoko 620 mm. Skupna višina skiroja je 880 mm.

  Modeli Colt so že od nekdaj sinonim za odličen skiro za svoj denar. V letošnjem letu bodo s prenovljeno grafiko na voljo v 4ih barvah in sicer v črni, rdeči, zeleni in turkizni.

  Najbolj primerni so za tiste, ki so že prerasli

  Read more »